DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+32 (0) 15 79 46 15
info.be@quovadisglobal.com

Raadpleging van Certificaten

Zoek naar Digitale Certificaten uitgegeven aan personen.

.BE Publieke Diensten

Certificaten voor openbare diensten

Toegang tot openbare diensten in België vereist in de meeste gevallen een authenticatie via een certificaat. De QuoVadis digitale certificaten worden geaccepteerd en/of ondersteund door de nationale diensten.

Een lijst met de verschillende openbare diensten is beschikbaar en te consulteren via deze link.

Aanbestedingen/Tenders

Aanbestedingen (tenders) worden door diverse Europese overheden steeds frequenter bekend gemaakt via ‘tender-sites’. Via deze sites kan vaak de inschrijving (bijna) volledig digitaal worden gedaan. Om het vertrouwen in de offerte van de aanbieders te vergroten wordt er vaak gebruik gemaakt van authenticatie middelen en/of gekwalificeerde (digitale) handtekeningen zoals het QuoVadis EU Qualified certificaat.

België

De inschrijving die u via het Belgische aanbestedingenportaal Publicprocurement (Publicprocurement.be) indient, moet door de bevoegd bestuurder worden getekend met een Belgische eID (elektronisch identiteitsbewijs voor Belgische staatsburgers) of het QuoVadis EU Qualified certificaat.

Overige Europese landen

In andere Europese landen zijn vaak meerdere ‘tender-sites’ actief. Informeer bij de betreffende site naar hun werkwijze en eisen t.a.v. het inloggen en de (eventuele) acceptatie van leveranciers van elektronische handtekeningen.

Om een Gekwalificeerd Certificaat bij QuoVadis aan te vragen, volgt u de verschillende stappen zoals vermeld in deze procedure.

Klik hier voor het on-line aanvragen van een QuoVadis EU Qualified certificaat.