DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

QuoVadis SuisseID realiseert elektronische transacties tussen het Zwitserse kadaster, de notarissen en de banken
14 feb 2012

SIX Terravis AG lanceert proefproject voor de elektronische uitwisseling van informatie tussen het Zwitserse kadaster, de notarissen en de banken. Het Terravis systeem maakt gebruik van QuoVadis SuisseID voor authenticatie en digitale handtekeningen.

Terravis is het eerste landelijke portaal welke geavanceerde informatie aanbiedt van het Zwitserse kadaster en elektronische transacties tussen wettelijk gemachtigd professionals realiseert. Terravis is een project van SIX Terravis AG, dat deel uitmaakt van SIX Group AG.

Het kanton Thurgau is de eerste regio die deelneemt aan de Terravis pilot om de elektronische verhandeling tussen het kadaster, notarissen en banken te faciliteren. Voorheen communiceerde deze partijen door fysieke documenten via de post te versturen.

Met behulp van Terravis, kan de afwikkeling van onroerend goed transacties worden versneld door online veilig uitwisselen van de gegevens en documenten zonder fysieke media (zie video). In combinatie met de toekomstige papierloze hypotheek zal de Terravis hub de administratieve werkzaamheden stroomlijnen en zal de voltooiing van onroerend goed transacties versnellen.

De toegang tot het Terravis platform is beveiligd door QuoVadis SuisseID digitale certificaten. Rechtsgeldige gebruikers zijn duidelijk geauthenticeerd op het platform en kunnen tevens rechtsgeldig documenten digitaal ondertekenen met behulp van hun QuoVadis SuisseID.