DigiCert QuoVadis

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
+31 (0) 30 2324320
info.nl@quovadisglobal.com

Nieuws en gebeurtenissen

HOI Instituut voor Media Auditing stelt voor de online certificering van oplagecijfers 2010 het beroepscertificaat verplicht
16 dec 2010

Op 17 november 2010 zijn alle controlerende/certificerende accountants door HOI per brief op de hoogte gesteld van de verplichting om voor de online certificering van oplagecijfers 2010 het beroepscertificaat te gebruiken. NIVRA en NOvAA hebben in 2009 besloten de elektronische handtekening met gekwalificeerd certificaat aan te wijzen als elektronische variant van de handgeschreven handtekening voor het ondertekenen van verklaringen en assurance-rapporten in elektronische vorm. Hierbij is een voorkeur uitgesproken voor het beroepscertificaat. HOI heeft er voor gekozen het beroepscertificaat voor de online certificering van oplagecijfers 2010 verplicht te stellen. De deadline voor deze certificering is 14 maart 2011.

Een beroepscertificaat is een elektronische handtekening met gekwalificeerd certificaat, waarin ook de kantoornaam en de inschrijving in het accountantsregister zijn opgenomen, Door het gebruik van het beroepscertificaat kan de gebruiker onomstotelijk vaststellen wie de handtekening heeft gezet en of deze persoon als RA of AA staat ingeschreven.